Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 blikjes tonijn
- 100 gram veldsla
- 3 a 4 stengels bleekselderij
- 3 hardgekookte eieren (afgekoeld) in stukjes
- 1 frisse appel (Granny Smith of Jonagold) in stukjes (schil mag je laten zitten, wel goed
wassen!) - handje pijnboompitten
- olijfjes zonder pit gehalveerd (of kappertjes)
- bosuitjes of rode ui gesnipperd
- 6 a 8 kleine zoetje tomaatjes gehalveerd
- peper en zout naar smaak toevoegen
Optioneel: maak zelf een dressing van wat kwark en mayonaise (liefst niet al teveel)
Bereiden:
De bleekselderij goed wassen. Verwijder de draadjes met een scherp mesje. Snijd de bleekselderij in kleine halve maantjes. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles door elkaar. Goed mee te nemen naar het werk als lunch.