Sushi zonder rijst

Sushi zonder rijst

Sushi met avocado, komkommer en krab

Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 10 min.

Je hebt nodig:

  • 4 Nori vellen
  • 1 avocado
  • sap van ½ citroen
  • stuk komkommer van 10 cm, zaden verwijderd en in dunne repen gesneden
  • 2 wortelen, in de lengte geschaafd
  • 2 bosuitjes, in de lengte in vieren gesneden
  • 150 g krabvlees (vers of blik)
  • balsamicoazijn, naar smaak
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 2 el mayonaise
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Je kan het beste met een sushi-baboematje werken. Anders kun je het Nori vel op een schone theedoek met huishoudfolie leggen.
  2. Beleg ¾ van het Nori vel met de fijngeprakte avocado met en wat citroensap, zout en peper.
  3. Leg de wortel er zo over dat je de wortel in de lengte gaat oprollen, hou vanaf jouw kant 2 cm vrij.
  4. Bedek met ¼ deel van het krabvlees.
  5. Leg de repen komkommer en de bosui overdwars op de wortel.
  6. Bestrooi licht met zout en peper.
  7. Pak je bamboematje en trek één kant omhoog en begin met rollen door verder omhoog te trekken.
  8. Druk nu eerst even stevig aan en trek het begin van de rol naar je toe (kant waar je start).
  9. Rol de sushi nu verder stevig op.

10. Laat nog even koelen en opstijven in de koelkast.

11. Maak ondertussen 2 dipsausjes voor je sushi.

12. Meng in een schaaltje naar smaak wat olijfolie en balsamicoazijn.

13. Meng in het andere schaaltje de mayonaise met de kappertjes.

Maak naar behoefte meer sushi of maak er een andere gerecht bij.

Variatie:

  • Vervang het krabvlees door garnalen, tonijn (blik), zalm (blik), gerookte zalm of forel.
  • Gebruik andere groenten zoals courgette, prei, (geblanceerde) spinazie, veldsla, waterkers, rucola of dunne reepjes rode biet.
  • Voeg wat mierikswortel, geraste gember of knoflook in de sushi of het sausje toe.
Print Friendly, PDF & Email