Stoofpotje met kip

Stoofpotje met kip

Kippen dijen zijn malser dan andere delen van de kip en maken deze stoofpot lekkerder, kippenpoten kunnen uiteraard wel gewoon gebruikt worden. Het gebruik van zowel een venkelknol als venkel zaadjes is aan te raden.

Ingrediënten:

  • 8 kippen dijen
  • 1 ui
  • 1 venkelknol dun gesneden
  • 2 knoflook teentjes
  • champignons
  • 1 theelepel venkel zaadjes
  • 1/2 theelepel saffraan draadjes
  • 2 kopjes kippen bouillon of Belgisch bier
  • 1/2 kopje kokosmelk
  • kleine krop boerenkool, fijngesneden
  • 1/2 kopje fijngesneden peterselie

Bereiding voor 4 personen:

Doe de kokosvet in een pan en bak de kippen dijen aan beide kanten licht bruin. Haal de kippen dijen uit de pan en doe de uien en champignons in de pan voor ongeveer 5 minuten. Doe de saffraan in een klein schaaltje en doe de kippenbouillon of het Belgische bier erbij. Roer het langzaam door elkaar. Doe deze mix, de rest van de bouillon/bier, de venkel en de venkel zaadjes in de pan en laat dit voor enkele minuten koken. Voeg na een paar minuten de kip erbij en laat het geheel zachtjes doorkoken voor +/- 25 minuten. Haal de pan van het vuur en roer een klein beetje kokosmelk door het geheel.

Print Friendly, PDF & Email