Sportvasten

En weer een Sportvastenkuur afgerond, lees hieronder het verslag!

Geschreven door Gunther Nieborg, Man 40 jr

Een korte samenvatting van mijn ervaringen met het sportvasten

De inspanningstest  verloopt goed, de maximale hartslag en het omslagpunt worden vastgesteld,  de trainingszone worden in overleg bepaald.

Afbouwdagen dag  1 t/m3, het moet nog landen, maar het afbouwen gaat geleidelijk, tussendoortjes mis je in het begin wat voeding betreft maar ook als gewoonte. Ik doe nogmaals een verdiepingsslag naar het sportvasten, ben ik goed bezig? De trek is draaglijk maar verhinderd soms een objectieve denkwijze over voeding, met enige discipline houden we vol!  Niets genomen buiten het voorgeschreven protocol. Wel elke avond blij dat ik op bed lig, moe en geen kans meer om wat te eten. ….

Vastendagen dag 4 t/m 6, alleen 3x het sapje, de Metabolic switch en wat pillen, eigenlijk went het en de trek valt reuze mee. Tijdens het sporten treed er wat krachtverlies op, beetje vermoeide benen, het blijft wennen voor mijn als buitensporter actief binnen te zijn echter de bandbreedte van de hartslag is wat beter controleerbaar dus wel aan te bevelen. Met enige aanspraak van Arjan van Wijck tijdens het fietsen gaat de tijd gevoelsmatig gelukkig wat sneller. Wel één keer lekker buiten gelopen toch ff genieten! Opmerkelijk is wel dat ik totaal geen last van mijn astma heb, de medicatie neem ik nog uit gewenning maar het lijkt feitelijk niet (meer) nodig, valt hier nog wat te halen?

Opbouwdagen 7 t/m 10, gek genoeg begin ik hier wat extra’s te missen, ik kijk uit naar de meest eenvoudige dingen van het eten, eindelijk weer fruit en dat te bedenken dat ik dit hiervoor bijna nooit meer fruit at! In 2010 was ik reeds 25 kg afgevallen, Sportvasten heeft een ander doel, sporten en kijken of we kunnen omschakelen, gewichtsverlies zo uiteraard ook nog welkom zijn.

Sportvasten; Volhouden, het inzetten van een veranderproces met betrekking tot voeding, mogelijk gewichtsverlies (weegmoment, een week na de laatste opbouwdag moet nog worden gedaan) zijn de ingrediënten voor een nieuwe uitdaging voor mij. Veel over gelezen, ondergaan en nu afwachten wat de uiteindelijke resultaten zullen worden, ik voel me goed, fit en klaar om weer te gaan opbouwen met de trainingen, terugkomen van diverse blessures.! Arjan bedankt voor de begeleiding en ondersteuning en we houden zeker contact over de voortgang!

Resultaten

Sportvasten 10 dagen
Gewicht                                     -3,5 kg
Vetpercentage                          -1,9%
Vet in gewicht                          -2,4 kg
Buikomtrek                               -8 cm!!!

Algemene resultaten

-Switch van suiker naar vetverbranding
-Sneller herstel na sporten
-Lagere HRrust en hogere anaerobe drempel (betere conditie)

Gunther Nieborg!

Print Friendly, PDF & Email