Slaatje van bataat

Slaatje van bataat

Ingrediënten:

  • 1000 tot 1500 gram bataat (zoete aardappel)
  • 1 frisse (zoet/zure) appel
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 1 stuk corned beef van ca. 150-250 gram
  • 250-300 gram gegaard rundvlees (in stukjes)
  • 4 gekookte eieren (in stukjes)
  • peper, zeezout, kerriepoeder, paprikapoeder, tomatenpuree

Bereiden:

Schil de bataat en snijd deze in stukken. Kook tot ze gaar zijn (wanneer ze uit elkaar vallen wanneer je er met je vork in prikt). Giet af in een vergiet en laat de bataat helemaal afkoelen. Prak de bataat met een stamper. Kook in de tussentijd ook de eieren en snijdt alle ingrediënten in stukjes.  Meng alle ingrediënten en breng met kruiden op smaak. Voeg tomatenpuree naar smaak toe.  Laat het slaatje tenminste een halve dag staan zodat de smaken goed intrekken. Garneer desgewenst met zilveruitjes, paprika, komkommer, ei, etc.

Print Friendly, PDF & Email