Rundvlees met spruiten

Rundvleesreepjes met spruiten

Ingrediënten

  • 500 gram Spruitjes
  • 1 kleine Pompoen
  • 2 Uien
  • 300 gram Rundvleesreepjes
  • 1 teentje Knoflook
  • 250 ml Runderbouillion
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat

Bereiden

  • Maak de pompoen schoon en snij hem (met schil) in kleine stukjes.
  • Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  • Snipper de ui.
  • Verwarm olijfolie en fruit de ui en de knoflook.
  • Voeg de spruitjes toe en laat ze 5 minuten meebakken.
  • De vleesbouillon toevoegen en de spruitjes 5 minuten zachtjes met de deksel op de laten stoven.
  • De pompoen toevoegen en het gerecht in 15 minuten zachtjes met de deksel op de pan gaar laten stoven.
  • Bak intussen de rundvleesreepjes in een koekenpan met een beetje olijfolie in 15 minuten gaar en knapperig.
  • Roer het vlees en een beetje nootmuskaat door de stoofschotel en verwarm het geheel nog heel even.