Waarom is DiabetesFit zo uniek?

De meeste mensen met diabetes krijgen onvoldoende begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven, soms een beweegadvies, wat informatie en soms het advies om af te vallen. Uit onderzoek blijkt dat dit alles op de lange termijn weinig zinvol is. Deze mensen blijken toch steeds meer medicatie te moeten gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart en vaatziekten neemt toe. Onderzoek heeft aangetoond dat om echt iets te bereiken een gericht leefstijl programma nodig is met strakke en gerichte begeleiding.

DiabetesFit

is een gericht programma gebaseerd op de principes van
-gezonde voeding,
-motivation through education
-Opmaat Training.
*Deze  drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd.

Voeding:

-Receptenboek bevat een speciaal voedingsplan met lekkere recepten –begeleidingsboek (met veel informatie over gezondeleefstijl en training

Motivation through education

Tijdens de speciale workshops worden diverse onderwerpen behandeld die zinvol zijn voor mensen met diabetes

Training:

Het sporten vindt plaats in groepsverband. Via een test wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat U kunt! Let op! alleen wandelen, nordic walking of fietsen is zinloos.Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van spieroefeningen. Door middel van speciale Testen worden maandelijks de resultaten gemeten en wordt het programma bijgesteld. Daarom is het ons diabetes beweegprogramma  zo succesvol.