Pastinaak frietjes

Pastinaak frietjes

Ingrediënten:

  • 500 gram pastinaken
  • 2 volle eetlepels kokosvet of roomboter
  • snufje zeezout

Bereiding:

Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze frietjes, blokjes of een andere leuke vorm. Zorg ervoor dat alle stukjes ongeveer even groot zijn.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Leg op een bakplaat een groot stuk bakpapier en verdeel de pastinaak over de bakplaat. Verbrokkel het kokosvet over de pastinaak en zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Haal na 5 minuten de bakplaat uit de oven en roer het kokosvet goed door de pastinaak, zodat alle stukjes een mooi glanzend laagje hebben. Zet de bakplaat terug in de oven en rooster de pastinaak in ca. 25 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukjes) gaar en lichtbruin (eventueel de grill nog 5 minuten aanzetten dan worden ze lekker bruin) . Bestrooi voor het serveren met een klein beetje zeezout.

Serveer de geroosterde pastinaak bijvoorbeeld bij een stukje vlees en groente naar keuze

Recept Marjolein Janssen