Paleo kipsate met gado gado
Voor de sateh:
- Kokosolie – 2 eetlepels
- Ui – 1
- Verse gember – 3 cm
- Sambal (of rode peper) – ½ theelepel (rode peper: ½, fijngesneden)
- Knoflook – 3 teentjes
- Kipfilet – 600 gram, in blokjes
- Amandelpasta – 3 eetlepels
- Kokosmelk – 200 ml
- Coconut Aminos – 2 eetlepels
- Honing – 3 eetlepels
- Versgemalen peper – naar smaak
- Keltisch zeezout – naar smaak
- Kokosrasp – 3 eetlepels
- Cashewnoten – 4 eetlepels, grof gehakt
Voor de gado gado:
- 6 eieren
- Winterpeen – 250 gram, geraspt
- Sperziebonen – 150 gram, schoongemaakt en doormidden
- Spitskool – 150 gram, gesneden
- Komkommer – 1, in blokjes
Bereidingswijze:
- Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui.
- Voeg gember, sambal en knoflook toe en bak nog even mee.
- Doe de kipblokjes in de pan en bak tot deze een mooi lichtbruin kleurtje hebben en gaar zijn.
- Voeg amandelpasta, kokosmelk, coconut aminos en honing toe en roer goed door.
- Laat even pruttelen tot de saus wat ingedikt is en breng op smaak met peper en zout.
- Terwijl je de sate aan het maken bent maak je de gado gado.
- Kook de eieren in ca. 7 minuten hard, om ze vervolgens te pellen en halveren.
- Kook de wortel, sperziebonen en kool in een pan met water in ongeveer 6 min beetgaar.
- Giet af en spoel met koud water af.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg 3 halve eieren op ieder bord, lepel hier de kipsate overheen en garneer met kokosrasp en gehakte cashewnoten.