Kipsate met gado gado

Paleo kipsate met gado gado

Paleo kipsate met gado gado

Voor de sateh:

  • Kokosolie – 2 eetlepels
  • Ui – 1
  • Verse gember – 3 cm
  • Sambal (of rode peper) – ½ theelepel (rode peper: ½, fijngesneden)
  • Knoflook – 3 teentjes
  • Kipfilet – 600 gram, in blokjes
  • Amandelpasta – 3 eetlepels
  • Kokosmelk – 200 ml
  • Coconut Aminos – 2 eetlepels
  • Honing – 3 eetlepels
  • Versgemalen peper – naar smaak
  • Keltisch zeezout – naar smaak
  • Kokosrasp – 3 eetlepels
  • Cashewnoten – 4 eetlepels, grof gehakt

Voor de gado gado:

  • 6 eieren
  • Winterpeen – 250 gram, geraspt
  • Sperziebonen – 150 gram, schoongemaakt en doormidden
  • Spitskool – 150 gram, gesneden
  • Komkommer – 1, in blokjes

Bereidingswijze:

  • Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui.
  • Voeg gember, sambal en knoflook toe en bak nog even mee.
  • Doe de kipblokjes in de pan en bak tot deze een mooi lichtbruin kleurtje hebben en gaar zijn.
  • Voeg amandelpasta, kokosmelk, coconut aminos en honing toe en roer goed door.
  • Laat even pruttelen tot de saus wat ingedikt is en breng op smaak met peper en zout.
  • Terwijl je de sate aan het maken bent maak je de gado gado.
  • Kook de eieren in ca. 7 minuten hard, om ze vervolgens te pellen en halveren.
  • Kook de wortel, sperziebonen en kool in een pan met water in ongeveer 6 min beetgaar.
  • Giet af en spoel met koud water af.
  • Verdeel de groenten over 4 borden, leg 3 halve eieren op ieder bord, lepel hier de kipsate overheen en garneer met kokosrasp en gehakte cashewnoten.
Print Friendly, PDF & Email