Ingrediënten:
- 2 -3 courgettes
- 400-500 g Rundergehakt
- 250 gram Champignons e/o paddestoelen (eventueel prei, paprika, tomaten)
- Kummel
- Paprikapoeder/chilipoeder
- Ui
- Knoflook
Saus: (eventueel biologische tomaten saus toevoegen)
- Groene paprika
- chilipepers
- 2 Uien
- Knoflook
- Paddestoelen
- Eventueel prei naar smaak
- Zout, Peper
- Olijfolie
- kummel
Bereiding:
- Het vlees bakken met ui, knoflook, ui, paddestoelen, paprikapoeder, kummel
- Snijd de courgette met de kaasschaaf in de lengte. Dit gebruik je als pasta. In laagjes courgette en vlees etc.
- De saus: veel ui bakken . De groene peper ontdoen van zaden en in kleine stukjes snijden.
- Deze meebakken met de ui. Dan de gebakken paddestoelen toevoegen en wat water.
- Dit mengsel gaat in de blender. Het wordt dan een gladde bechamelsaus .
- Intussen de courgettes overlangs in repen snijden.
- In een ovenvaste schaal (ingevet met roomboter) laag om laag courgette, vleesmengsel en saus doen.
- Eindig met een laagje saus. 20 minuten in oven op 180° C
*eventueel geitenkaas erop doen (valt niet binnen de Oervoeding)