Lasagne van courgette

Lasagne van Courgette

Ingrediënten:

  • 2 -3 courgettes
  • 400-500 g Rundergehakt
  • 250 gram Champignons e/o paddestoelen (eventueel prei, paprika, tomaten)
  • Kummel
  • Paprikapoeder/chilipoeder
  • Ui
  • Knoflook

Saus: (eventueel biologische tomaten saus toevoegen)

  • Groene paprika
  • chilipepers
  • 2 Uien
  • Knoflook
  • Paddestoelen
  • Eventueel prei naar smaak
  • Zout, Peper
  • Olijfolie
  • kummel

Bereiding:

  • Het vlees bakken met ui, knoflook, ui, paddestoelen, paprikapoeder, kummel
  • Snijd de courgette met de kaasschaaf in de lengte. Dit gebruik je als pasta. In laagjes courgette en vlees etc.
  • De saus: veel ui bakken . De groene peper ontdoen van zaden en in kleine stukjes snijden.
  • Deze meebakken met de ui. Dan de gebakken paddestoelen toevoegen en wat water.
  • Dit mengsel gaat in de blender. Het wordt dan een gladde bechamelsaus .
  • Intussen de courgettes overlangs in repen snijden.
  • In een ovenvaste schaal (ingevet met roomboter) laag om laag courgette, vleesmengsel en saus doen.
  • Eindig met een laagje saus. 20 minuten in oven op 180° C

*eventueel geitenkaas erop doen (valt niet binnen de Oervoeding)

Print Friendly, PDF & Email