Op weg naar Rio (Olympische Spelen 2016)

Klant referentie Esther Stam (Judoka).

esther-stam-en-arjan

Het is maart 2016 en ik heb een groot doel voor ogen: mijzelf kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro dit jaar. Alleen gaat het helemaal niet goed. Ik heb al langere tijd darmklachten waardoor mijn energieniveau erg laag is. Zo laag zelfs, dat kwalificatietoernooien in gevaar komen. En zonder toernooien geldt: geen plaatsing en daarmee het einde van mijn droom. Op het moment dat ik bij Arjan van Wijck van FoodFitness terecht kom, ben ik al kilo’s afgevallen (funest in het judo) en heb ik nauwelijks energie genoeg om te trainen.

We gaan meteen aan de slag. De basisvoeding wordt aangepast (bijvoorbeeld geen gluten, geen lactose) en een aanzienlijke verhoging van gezonde vetten en goed opneembare proteïnes. Dit resulteerde al vrij snel in meer energie en gewichtstoename. Ook dankzij een uitgebalanceerde mix van specifieke supplementen merk ik vooruitgang. De pre- en probiotica, glutamine en spijsverteringsenzymen die ik gebruik, zorgen voor een steeds gezondere darmflora, wat me ook meer energie oplevert en een betere weerstand.

Het was aan het begin even omschakelen, maar door de goede resultaten was het goed vol te houden. Niet lang daarna behaalde ik zilver tijdens de EK judo en was kwalificatie voor de olympische spelen een feit! Ook na plaatsing zijn we doorgegaan met specifieke suppletie en voeding.  Naast de basissuppletie (o.a. multivitaminen, vitamine C, vitamine D, visolie en magnesium) hebben we een specifiek suppletie-advies tot aan mijn wedstrijddag aangehouden. Met als resultaat dat ik topfit de mat op kon. Het werd helaas geen medaille, maar desondanks waren de Spelen fantastisch. Ik wil Arjan onwijs bedanken voor zijn kundige optreden en zijn aandeel in mijn succes.

Esther Stam

 

Print Friendly, PDF & Email