Ingrediënten:
- 200 gram amandelmeel
- 200 gram gehakte noten (mix)
- 120 gram boter
- 90 ml honing
- 50 gram suiker (weglaten is zeker een optie)
- 90 gram biologische notenpasta
- 100 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld cranberries)
Bereiding:
200 gram amandelmeel met 200 gram gehakte noten in een ovenschaal op 180-200 graden 10-15 minuten laten roosteren. Na 7 minuten even omscheppen om verbranden te voorkomen.In de tussentijd 120 gram boter laten smelten in een pannetje met 90 ml honing, evt suiker en 90 gram notenpasta. Dit ruim 5 minuten laten pruttelen. Dit mengsel vervolgens aan de noten toevoegen. Je kan er dan vervolgens nog 100 gram gedroogd fruit (rozijntjes, cranberries etc.) aan toevoegen. Een rechthoekige/vierkante ovenschaal/bakblik bedekken met bakpapier en het mengsel er met een lepel in drukken in de gewenste dikte. Je merkt al snel dat het mengsel begint te stollen/hard wordt. Vervolgens nog 1 a 2 uur in koelkast uitharden en dan in reepjes snijden.
De reepjes zijn een paar dagen goed houdbaar in een afgesloten trommeltje.
Recept Margot Fleuren