Ingrediënten:
- 3 rode bieten
- 1 appel
- 1 rode ui
- Verse bieslook
- Olijfolie extra vierge
- Sinaasappelsap
- Peper en zout
- Honing
Bereiding bieten (of gekookt kopen):
Rode bieten kunnen gekookt of koud (gepekeld) worden gegeten. U kookt de bieten met schil. Zomerbieten moeten worden ontdaan van het loof. Snij het loof niet te dicht bij het bietgedeelte af. Ze verliezen dan tijdens het koken teveel sap. Zomerbieten hebben een kooktijd van 20 minuten, terwijl winterbieten wel anderhalf uur nodig zullen hebben. Kook ze in een pan met ruim water. Als het velletje makkelijk loslaat, zijn ze gaar. U kunt de bieten in koud water laten afkoelen. De schil dient verwijderd te worden. Daarna
Bereiding:
- Bieten 10 minuten koken en in stukjes snijden
- Appel schillen en in stukjes snijden
- Ui in stukjes snijden
- Bieslook in stukjes snijden
Dressing:
- Scheutje olijfolie in een kommetje
- Klein beetje sinaasappelsap erbij
- Peper en zout erbij
- Klein beetje honing erbij