Bananenbrood

Bananenbrood

Paleo brood’ dat bestaat natuurlijk niet. Ten eerste is het hele principe van broodbakken niet Paleo en er is met de beste wil van de wereld, van Paleo ingrediënten, geen baksel te fabriceren dat op ons Europese brood lijkt. Maar dat geeft helemaal niks! We vinden het nu eenmaal fijn om af en toe iets te eten wat je in plakjes kan snijden en waar je ‘iets’ op kunt smeren. En daar verzinnen we dan gewoon een lekker receptje voor. Hier mijn variant op het aloude ‘bananenbrood’. Eigenlijk lijkt het veel meer op een cake maar er zit, behalve de banaan, geen enkele vorm van zoetstof in. Dit ‘brood’ kun je dan ook gerust zondagochtend bij het ontbijt eten! Of als snack… of als lunch… of gewoon…. Nou ja lekker genieten!

Ingrediënten;

  • 4 gele bananen
  • 4 eieren
  • 120 gram witte amandelpasta
  • 60 gr kokosolie of roomboter, gesmolten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakzout
  • Snuf zeezout
  • Optioneel; een vulling naar keuze
  • Neem bijvoorbeeld 200 gram walnoten, gemengde noten, rozijnen, stukjes appel etc. etc.

Werkwijze;

  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • Vet een cakevorm (van ongeveer 25 cm) in met kokosolie/roomboter.
  • Prak de bananen
  • Meng de bananen met de eieren, de witte amandelpasta, de kokosolie en het citroensap.
  • Zeef de kokosmeel en voeg deze samen met de kaneel, bakzout en zeezout toe aan het beslag
  • Goed kloppen zodat er geen klontjes achter blijven in het beslag.
  • Voeg eventueel de vulling toe.
  • Giet het beslag in je vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak het brood voor ongeveer 50-55 minuten of totdat een satéprikker schoon uit het brood komt
  • Laat het brood afkoelen op een rek
  • Je kunt overgebleven bananenbrood zonder problemen invriezen.
Print Friendly, PDF & Email