Ingredienten:
- 200 gram amandelmeel
- 1/2 el bakpoeder
- snufje zout
- 2 geklopte eieren
- 60 ml coconut oil, gesmolten (bij AH)
- 1/2 el honing
- 2 zongedroogde tomaatjes (kunnen er ook meer zijn), in blokjes
- reepjes uitgebakken bacon (optioneel)
- 1/2 el bieslook (of oregano en rozemarijn)
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)
- Alle ingrediënten in een kom mengen tot er een deeg ontstaat. Als het te nattig is, kan je er wat extra amandelmeel bij doen.
- Vervolgens rol je ballen, ongeveer ter grote van een flinke gehaktbal (niet te stevig, want amandelmeel maakt al dat het vrij compact wordt). eventueel uitsteekvormpjes gebruiken.
- Vervolgens op bakpapier en 12-15 minuten in de oven. Laten afkoelen op een rooster. De broodjes zijn ongeveer 3 dagen in een luchtdichte trommel houdbaar.
- Heerlijk met een naturel gebakken omelet tussen het broodje!
Recept,
Margot Fleuren
Margot Fleuren