Amandel Broodjes

Amandelbroodjes

Ingredienten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 1/2 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 geklopte eieren
  • 60 ml  coconut oil, gesmolten (bij AH)
  • 1/2 el honing
  • 2 zongedroogde tomaatjes (kunnen er ook meer zijn), in blokjes
  • reepjes uitgebakken bacon (optioneel)
  • 1/2 el bieslook (of oregano en rozemarijn)

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)
  • Alle ingrediënten in een kom mengen tot er een deeg ontstaat. Als het te nattig is, kan je er wat extra amandelmeel bij doen.
  • Vervolgens rol je ballen, ongeveer ter grote van een flinke gehaktbal (niet te stevig, want amandelmeel maakt al dat het vrij compact wordt). eventueel uitsteekvormpjes gebruiken.
  • Vervolgens op bakpapier en 12-15 minuten in de oven. Laten afkoelen op een rooster. De broodjes zijn ongeveer 3 dagen in een luchtdichte trommel houdbaar.
  • Heerlijk met een naturel gebakken omelet tussen het broodje!
Recept,
Margot Fleuren