Pannenkoeken bevatten meestal bloem en melk, wat niet binnen het Oervoedingsprincipe valt. Je kan de witte bloem vervangen door amandelmeel en/of kastanjemeel verkrijgbaar in reformwinkels en melk kan je vervangen door kokos of amandelmelk (zonder suiker), beschikbaar in de meeste supermarkten.
Ingrediënten:
- 4 flinke eetlepels amandelmeel
- 2 flinke eetlepels kastanjemeel
- 2 eieren
- snufje kaneel (optioneel)
- 1 banaan
- scheutje amandelmelk of kokosmelk
- scheutje ahornsiroop of honing
- eventueel bosbessen
Bereiding:
- Banaan pureren
- Meel toevoegen in de kom (eventueel meel of amandelmelk toevoegen om de juist viscositeit te krijgen)
- Eieren toevoegen
- Melk toevoegen en mixen
- Ahorn siroop of honing toevoegen
- Bosbessen toevoegen
- Bakken als pannenkoeken in cocosvet of roomboter
Extra:
- Ahorn siroop
- Jam (suikervrij)