Gevulde avocado met geitenkaas
Ingrediënten:
- 50g Bettine saladebolletjes naturel
- 1 rijpe avocado
- 1 bosui
- 10g walnoten
- 25g cherrytomaten
- 20g zwarte olijven
- tuinkers
- peper en zout
Bereidingswijze:
- snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep een beetje vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- snijd de olijven, bosui, walnoten en tomaten in kleine stukjes.
- meng alle ingrediënten met het vruchtvlees van de avocado. Strooi de geitenkaas eroverheen.
- voeg naar smaak wat zout en peper toe en garneer met tuinkers.
Gevulde avocado met ei uit de oven
Ingrediënten:
- 1 rijpe avocado
- 1 ei
- snufje zout
Bereidingswijze:
- verwarm de oven voor op 200 graden.
- verwijder de pit en schep een beetje vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- tik een eitje kapot en laat voorzichtig in de lege ruimte van de avocado vallen.
- doe de avocado in ongeveer 10 minuten in de oven totdat het eitje gaar is.
Gevulde avocado met tonijn
Ingrediënten:
- tonijn uit blik (op waterbasis of olijfolie)
- 1 rijpe avocado
- koriander
- peper en zout
- limoen
Bereidingswijze:
- snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep een beetje vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- snijd een paar blaadjes (naar smaak) koriander fijn
- meng de koriander in een schaaltje met de tonijn en knijp een reepje citroen fijn in het mengsel. Doe dit mengsel in de lege ruimte van de avocado.
- voeg als laatst wat peper en zout naar smaak toe.