Gevulde avocado

3 ideeën voor een gevulde avocado

Gevulde avocado met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 50g Bettine saladebolletjes naturel
  • 1 rijpe avocado
  • 1 bosui
  • 10g walnoten
  • 25g cherrytomaten
  • 20g zwarte olijven
  • tuinkers
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep een beetje vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  • snijd de olijven, bosui, walnoten en tomaten in kleine stukjes.
  • meng alle ingrediënten met het vruchtvlees van de avocado. Strooi de geitenkaas eroverheen.
  • voeg naar smaak wat zout en peper toe en garneer met tuinkers.

Gevulde avocado met ei uit de oven

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 ei
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  • verwarm de oven voor op 200 graden.
  • verwijder de pit en schep een beetje vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  • tik een eitje kapot en laat voorzichtig in de lege ruimte van de avocado vallen.
  • doe de avocado in ongeveer 10 minuten in de oven totdat het eitje gaar is.

Gevulde avocado met tonijn

Ingrediënten:

  • tonijn uit blik (op waterbasis of olijfolie)
  • 1 rijpe avocado
  • koriander
  • peper en zout
  • limoen

Bereidingswijze:

  • snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep een beetje vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  • snijd een paar blaadjes (naar smaak) koriander fijn
  • meng de koriander in een schaaltje met de tonijn en knijp een reepje citroen fijn in het mengsel. Doe dit mengsel in de lege ruimte van de avocado.
  • voeg als laatst wat peper en zout naar smaak toe.

Gevulde avocado

Print Friendly, PDF & Email