FoodFitness is een gym waar ik mezelf al weer ruim 2 jaar met plezier twee keer per week bezig houdt met het in conditie brengen en houden van mijn lichaam. Als 55 jarige heb ik een kantoorbaan met veel zittend overleg (kantoor en auto) en in combinatie met mijn favoriete sport (wielrennen) is mijn lichaamsbouw zich daar naar gaan zetten. Onder begeleiding van een leuk, enthousiast en deskundig team ben ik inmiddels bewust van mijn positie, houding en voeding waardoor ik mezelf beter leer kennen maar ook waarmee mijn pubers van kinderen me niet meer hoeven te sarren. Gelijkertijd vonden ze het leuk om vanaf hun 15e mee te gaan. Ze gaan dan ook regelmatig mee (zoon en dochter) waarbij we ieder onder begeleiding gezamenlijk trainen met een persoonlijke training per persoon.

Bekijk Johan in actie

Verbeteren van houding en conditie

Zoon van Johan in actie

Verbeteren van houding en conditie

Zoon van Johan in actie – 2

Verbeteren van houding en conditie

Dochter van Johan in actie

Verbeteren van houding en conditie
Verbeteren van houding en conditie – Johan Welmer

Sinds mei 2018 kom ik bij FoodFitness en ik begin mij eindelijk beter te voelen.

Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Linda Neeb, 51 jaar, inmiddels niet meer werkzaam, kind uit huis, woon samen met mijn man in Almere. Al een aantal jaren heb ik last van een burn-out en van overgangsverschijnselen. Als voormalig multi-tasker en perfectionist kom ik met mijn klachten al een tijdje bij diverse hulpverleners, t.w. een huisarts, een psychologe, een manueel therapeut, een fysiotherapeut en sinds kort ook bij een overgangsconsulente.
Doordat ik gestopt ben met werken kon ik mij richten op mijn herstel. Ik kwam er achter dat herstellen van een burn-out tergend langzaam gaat met de reguliere hulpverlening. Ik kwam wel vooruit, maar bleef ook in rondjes praten en ik kwam niet van mijn ‘uitgeputte’ gevoel af. Ik was nergens toe in staat en de kilo’s vlogen er aan. Kortom, nog steeds een neerwaartse spiraal.

Tot ik bij FoodFitness terecht kwam. In mijn eerste gesprek met Arjan kwam als eerste naar voren om eens een bloedonderzoek (breed onderzoek, maar met name vitamine D) te laten doen, omdat dat mijn extreme vermoeidheid kan verklaren. Uit het resultaat bleek deze inderdaad bijzonder laag te zijn. Ik kreeg gelijk supplementen mee en voelde me elke dag een beetje minder moe worden.
Uiteraard hebben we ook gekeken naar verbetering van eetgewoonten, 3x per week verantwoord trainen. Mijn mentaliteit moest ook veranderen, want ik ging er natuurlijk weer volle bak voor, zo gedreven was ik om beter te worden. Arjan en Erwin hebben mij regelmatig laten inzien dat je met meer geduld betere resultaten haalt. De focus heeft in mijn geval dus op herstellen gelegen, maar doordat ik tegenwoordig zo gezond en actief ben, is er inmiddels 10 kg minder van mij. Dat is een mooie bijkomstigheid, maar belangrijker vind ik dat ik de energie heb om leuke dingen te doen en me gezond en sterk voel.

Inmiddels heb ik 2 trainingsschema’s aangeleerd in Veenendaal en train ik nu alleen in Almere. Zodra ik er weer een schema bij wil, kom ik weer naar FoodFitness om te trainen. Dan weet ik tenminste dat ik de techniek goed aanleer en zo blessures weet te voorkomen.

Bedankt Arjan, Erwin en Marian! Tot ziens in Veenendaal!

Linda Neeb, Almere, November 2018

Linda Neeb – Herstel van een burnout

Al bijna een jaar sport ik bij de mannen van FoodFitness. Langzaam word ik sterker en zit ik ook mentaal steeds beter in m’n vel. Maar af en toe nog die stomme migraines. Mijn hoofd bonkt en ik kan m’n ogen bijna niet open houden. Ik app mijn sportafspraak af. Erwin belt, kun je wel hierheen komen, misschien kan ik je helpen?

Hmm, hoe dat zou moeten vraag ik me af? Van de behandelingen bij FoodFitness heb ik wel iets opgevangen, maar ik kan niet geloven dat het gaat werken. Ik ga toch. Een uur later loop ik zonder hoofdpijn naar buiten, twee uur later kan ik zelfs het een paar dingen van mijn werk afhandelen. En dat zware gevoel dat altijd wel een paar dagen om me heen blijft hangen na een migraine is er ook niet. Wat is er gebeurd?

Met hele kleine bewegingen heeft Erwin mijn nek en hoofd behandeld. Eerst tolde het nog voor m’n ogen, en daarna voel ik zo de aanhoudende hoofdpijn wegtrekken en ontspanning mijn schouders en nek inkomen. Wat een opluchting en een aanrader voor iedereen die denkt met bepaalde klachten maar te moeten leren leven.

Moniek de Vries, Veenendaal, 2 september 2018

Succesvolle behandeling van aanhoudende hoofdpijn

Esther Stam op weg naar Rio 2016

neil zenner
Neil Zenner

Als amateur sporter stel ik doelen om te willen behalen. 1 daarvan was een MTB marathon waar ik voor het derde jaar aan zou deelnemen. Doelstelling was een half uur sneller rijden dan vorig jaar!

Best een extreem doel waar ik begin dit jaar toch aan begon te twijfelen. Dit veranderde toen ik via mijn netwerkorganisatie BNI met Arjan van Wijck van FoodFitness in contact kwam…

Lees verder via pdf

erika koster
Erika Koster