Witlofsalade

Witlofsalade

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets/kalkoenfilet in stukjes (kan ook zonder kip/kalkoen)
  • 3 struikjes witlof
  • 3 gekookte eieren in stukjes
  • 1 appel in stukjes
  • 50 gr rozijnen
  • 15 walnoten in stukjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zwarte peper

Bereiding:

  • Kip in stukjes snijden en bakken
  • Begin met het afsnijden van het onderste deel van de stronk van de witlof. Hierna, indien nodig, verwijder de buitenste slechte blaadjes. Nu de witlof in lengte halveren. Snij met een scherp keukenmes de stronkjes aan de onderkant kegelvorming uit, dit is belangrijk omdat de stronk heel bitter is.
  • Eieren koken en in stukjes snijden
  • Appel schillen en in stukjes snijden
  • Alles bij elkaar in grote schaal en doorroeren
  • Rozijnen en walnoten toevoegen
  • Olijfolie in een kommetje doen en mosterd, honing en peper toevoegen en door elkaar roeren.
  • Dressing toevoegen aan de salade
Print Friendly, PDF & Email