Crackers

Crackers

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 eiwit
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout
  • teentje knoflook geperst
  • kruiden naar smaak (bijv. oregano, thijm, rozemarijn of italiaanse kruiden)

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 180/200 graden (Hetelucht oven).
Alle ingrediënten in een kom doen en goed mengen tot een soort deeg.
Stort de bal amandeldeeg op bakpapier en leg over de bal een blad bakpapier. Vervolgens rol je met de deegroller het deeg – tussen de twee lagen bakpapier- uit tot een dikte van ongeveer 4-5 mm (afhankelijk van je smaak). Met een pizza-snijder kan je heel makkelijk het deeg alvast voorsnijden in de gewenste crackervormpjes. Verwijder de bovenste laag bakpapier en zet het deeg op een bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven. Zijn ze te licht, dan laat je ze nog wat langer in de oven staan………….maar houd het wel in de gaten; het kan opeens heel erg snel gaan.
Laat ze afkoelen en breek ze vervolgens in stukken.
Recept
Margot Fleuren
Print Friendly, PDF & Email